Monday, May 7, 2007

οχι αλλο καρβουνο!!!



...γυριζοντας απο Κακη Νυχτα του Γκας Βαν Σαντ, καποιοι γιορταζαν(?) κορναροντας στους δρομους.Γιορταζαν κανοντας θορυβο στους δρομους μιας πολης που απο καιρο δεν αγαπουν.Μιας πολης που την απατουν με την οθονη της τηλεορασης τους. Κι ετσι αγνοουν την πραγματικότητα της. Πιστευουν στην πραγματικοτητα της τηλεορασης. Ανθρωποι πολυ δυστυχισμενοι γιατι αποφευγουν την αληθεια, την απόριψη,την ενοχή.Χωρις περιθωρια.Χωρις ορια.Χωρις σκεψη.
Ξενος στην πολη, επιστρεφω σπιτι, κανω καφε και βλεπω την μουρια να μεγαλωνει στο πισω μπαλκονι. Απο μακρια τα κορναρισματα, ενας τυφλα μεθυσμενος Πολωνος 25αρης, πατερας ενος παιδιου 6χρονων, ουρλιαζει κατι κι ο Ρουμανος φιλος του μου ζηταει να παρω το 166.
Μπαλκονοπορτες κλεινουν. Φωτα σβυνουν. Οχι δεν ειναι αυτη η αληθεια της πολης. Η αληθεια ειναι στην ΤV. Κι ολα γκρεμιζονται. Ολα αλλάζουν. Ολα καταστρεφονται. Οπως στη δεκετία του 60, που ανθισε η μουσικη κι ο πολιτισμος μας,(ο οποιος πολιτισμος μας) μεσα απο τις αντιπαροχες των νεοκλασικων του κεντρου.
Κατι χανεται. Κατι εξαφανιζεται οριστικα.
Νιωθω οτι θα ειναι κριμα, να μην αντικατασταθει με εναν Χατζηδακι, εναν Ελυτη, εναν Τσαρουχη, αλλα με μια τηλεοπτικη trash περσονα, για να γελασουμε.
Ως εδω!
Οχι αλλα μπαζα να αξιολογουν την δικη μου ζωη.
Οχι αλλα γκρεμισματα, χωρις καποια ιδεα οικοδομησης.
οχι αλλο marketing.
οχι αλλο καρβουνο!!!

5 comments:

candyblue said...

χτες πήγα στην έκθεση βιβλίου και μετά βρέθηκα στο Θησείο για ρακόμελα. Αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μου που πάει φαντάρος.
Στην επιστροφή έζησα μια παράνοια. Η πόλη άδεια,ταξί πουθενά μόνο κορναρίσματα και αναψοκοκκινισμένοι παναθηναϊκοί. Το κέντρο κλειστό. Η πόλη βγαλμένη σαν από την ζώνη του λυκόφωτος.
Το κόψαμε με τα πόδια
Μετά από μια ώρα περπάτημα και κάπου στην βουλιαγμένης βρέθηκε ταξί. Επιστρέψαμε σαν τους κομπάρσους που αφήνουν το σκηνικό πίσω τους

APSOY said...

Ναρκωτικό η TV... Άλλος πλανήτης η TV! Καραμέλα η TV...!

basik-ly said...

Όλα στα κάρβουνα!

Good As You said...

Πόσο δίκιο έχεις....
Που μενεις?

Unknown said...

Ψευδαίσθηση. Αυτή η πόλη είναι απλώς μια ψευδαίσθηση. Αν ήταν πραγματικότητα, δε θα χρειαζόμασταν την τηλεόραση. Θα τη ζούσαμε. Την πόλη, όχι την τηλεόραση.