Wednesday, September 5, 2007

Nikos Nikolaidis 1939-2007



Biography
Born in Athens in 1939, he studied filmmaking and theater set designing. He has worked in a recording company and has filmed many commercials. He has published a collection of short stories and three novels, and he has written, directed and produced all of his films.

Filmography
· 1962 Lactimae Rerum, short film
· 1975 Euridice B.A. 2037
· 1979 The Wretches Are Still Singing
· 1983 Sweet Bunch
· 1987 Morning Patrol
· 1990 Singapore Sling
· 1993 The Girl with the Suitcases (TV Film)
· 1999 See You in Hell, my Darling
· 2002 Loser takes all
. 2005 The Zero Years

ΣΧΕΤΙΚΑ SITES

9 comments:

revqueer said...

Μόλις το είδα στις ειδήσεις! R.I.P Νίκο!

pavlos said...

Τώρα μόλις το έμαθα...

Jirashimosu said...

Το έμαθα και λυπήθηκα πολύ.

Και με την Ευριδίκη έχω ακόμα ανοιχτά μέτωπα

:-(

Πυγμαλίων said...

Η μονη οθονη που πλεον κοιτω ειναι του υπολογιστη! Και σε ανθρωπους σαν εσενα εχω εναποθεσει τις ελπιδες μου για να μαθαινω την επικσαιροτητα που θα θελα να μαθοω κι οχι την "επιβεβλημενη"

Καλο κατευοδιο Νικο!

Suspect said...

RIP...

Κώστας said...

:(

Είχα δει αρκετές ταινίες του... Δεν το περίμενα.

Anonymous said...

opoios thelei as diavasei to teleytaio toy vivlio MIA STEKIA STO MATI TOY MONTEZOYMA, einai teleio!

EKA said...

Έφυγε τόσο ήσυχα όσο και ο "19χρονος μικρός"στο τέλος της ταινίας ο χαμένος τα παίρνει όλα... αφήνοντας μας με ένα παράπονο...

Ποτέ δεν έχω δεί τόση μαγεία στο ελληνικό σινεμά.. όλα ονειρικά...

χαιρομαι που βρήκα και άλλους κοινωνούς του Νικολαιδη...

Τελικά ο χαμένος τα παίρνει όλα?

Anonymous said...

Παιδιά όποιος θέλει έχω κάνει ένα μικρό αφιερωματάκι σε ένα γκρουπ στο facebook...
groupname:
NIKOS NIKOLAIDIS THE ARTIST
Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερο chatting και σχολιασμό επί του έργου του Νίκου σας περιμένω..
"'Ήταν η εποχή που είχαμε άφθονο ροκ εν ρολ, ελάχιστο σεξ και καθόλου ναρκωτικά.."
Μια στεκια στο μάτι του Μοντεζούμα