Wednesday, September 26, 2007

Νυστες (?) Πρεμιέρας

Η χθεσινη μέρα ηταν αφιερωμένη στο νέο ανακαινισμενο Απόλλωνα.
Πιστεύω πως εκτος από τόλμη, μεράκι και καλο γούστο, η ανακαίνιση του κινηματογράφου είναι μια πρόταση πολιτισμού, απεναντι στα fast food ετοιματζιδικα multiplex, που ηδη σιγα σιγα εχουν διαβρώσει το γούστο μου, σ΄αυτό που πιστεύω πως πρέπει να είναι η έξοδος για σινεμά.
Η αίθουσα είναι καταπληκτική. Νιώθεις πως είναι σημαντικό και απαραίτητο τουλάχιστον μια φορα την εβδομάδα να πας σινεμά. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι το εχουν χαρακτηρίσει «Παρθενώνα του κινηματογραφου».
Την οικογένεια Τσακαλάκη δεν την γνωρίζω, όμως πραγματικά ένοιωσα μετά από καιρό Ευρωπαίος πολίτης. Μαθαίνω ότι το εισιτήριο θα είναι περίπου 10 Ευρώ.
Αν είναι να βλέπω σε τέτοιες αίθουσες σινεμά. Πραγματικά χαλάλι.
Χθες λοιπόν πέρασα τη μέρα μου εκεί βλέποντας 2 λατρεμένες ταινίες.
Lola Μontes

Paranoid park
Η καλύτερη ταινία του Γκας Βαν Σαντ, με το βραβείο για τα 60 χρονια του φεστιβαλ Καννων και ήρωα εναν σκεημπορντα δολοφόνο .

Σημερα είναι μερα του Δαναός 1

Στις 18.00μμ Letter From An Unknown Woman

Το απόλυτο μελό. Ο απόλυτος έρωτας. Η επιτομη της δύναμης του ανεκλπήρωτου έρωτα. Αγαπημένη της γιαγιάς μου, Αγαπημένη της μαμας μου. Αγαπημενη του Γιώργου Μαρίνου, του Γιάννη Ξανθούλη, του Σταμάτη Κραουνάκη, του…
Θυμηθείτε σε ποσες περιπτώσεις έχετε ακούσει το περίφημο όνομα Λόλα Μοντέζ.

Στις 20.15μμ Das wilder leben

Άλλες εποχες, άλλες γυναίκες αλλα γουστα. Τότε που δεν φοβόμασταν να αγαπήσουμε. Τότε που το sex ηταν τρόπος επικοινωνίας κι όχι η επικοινωνία πρόφαση για σεξ. Απίστευτη μουσική…
Και τελος στις 23.00μμ L'âge des ténèbres

Ο λατρεμένος προβοκάτορας ξανακτυπά….κι όποιος αντέξει!!!


Αξιζει να τις δείτε. Αξιζει να πατε σινεμα. Αξίζει να κλεισετε μια για παντα την T.V.

Είναιι σωτηρια της ψυχης να ονειρεύεσαι… εστω και μ αφορμη τις Νύχτες Πρεμιέρας.

13 comments:

kat. said...

μου αρέσει ο τρόπος που περιγράφεις!
με φτιάχνεις για να πάω να δω..



(*αν είχα και τον χρόνο, όλα ίσως να ήταν καλύτερα)

revqueer said...

Κι εμένα μου άρεσε η αλλαγή στον Απόλλωνα. Το Αττικόν θα το δω σήμερα. Πάντως από το φθινόπωρο το εισιτήριο θα είναι 9 ευρώ και 10 για τον εξώστη. Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, τα θεωρώ υπερβολικά πολλά ειδικά για κάποιον σα κι εμένα που πολλές φορές πάει σινεμά και 2 φορές την εβδομάδα. Μέχρι πέρυσι ο εξώστης είχε ίδια τιμή με την υπόλοιπη αίθουσα και λίγο με ενοχλεί το γεγονός πως τώρα θα διαχωριστεί. Anyway... Εγώ πάντως προτιμώ πιο decadent καταστάσεις (π.χ. Άστυ) που παίζει και πολύ πιο ιδιαίτερες ταινίες.

Anonymous said...

EΓΩ ΣINEMA ΘA απολαύσω MONO OTAN απαγορεύσουν TA ποπ κορν. KAΛA ΓIA multiplex ΔEN TO συζητάμε. Πάει ο κάθε βλάκας τρώει AΠO σουβλάκια MEXPI νατσος KAI λύνει OΛA TA θέματα κατά THN διάρκεια THΣ ταινίας. MONO κινηματογράφοι σα TO απόλλων KAI κάποιοι θερινοί αξίζουν

Anonymous said...

EΓΩ ΣINEMA ΘA απολαύσω MONO OTAN απαγορεύσουν TA ποπ κορν. KAΛA ΓIA multiplex ΔEN TO συζητάμε. Πάει ο κάθε βλάκας τρώει AΠO σουβλάκια MEXPI νατσος KAI λύνει OΛA TA θέματα κατά THN διάρκεια THΣ ταινίας. MONO κινηματογράφοι σα TO απόλλων KAI κάποιοι θερινοί αξίζουν

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τώρα αν εγώ προτιμήσω να βλέπω το φεγγάρι στην Εύβοια, από το να κλειστώ από τώρα μέσα, είναι κακό?

Jirashimosu said...

μαζι με τη γιαγιά σου κι όλους τους λοιπούς βάλε και μένα etalon...
Μ
έρα με τη μέρα αγαπώ όλο και περισσότερο τον Ophuls. Τα σκουλαρίκια της Madame de... έχουν αντικατασταθεί από ολόκληρο αδαμαντορυχείο.

neutrino said...

ενα μονο θα σου πω, λιγο ασχετο. δεν αντεχω να σε βλεπω στενοχωρημενο. αυτο. (μα αφου εισαι χαρα θεου οταν εισαι χαρουμενος, δε φταιω).
σημερα χτυπησα 6ωρο στις αιθουσες. μονο ενα μικρο διαλειμμα εκανα με καλη παρεα...
αυριο ολη μερα break (αντε κ λιγο once το βραδυ..). φιλια πολλα
2/5 :'(

Aντώνης said...

Νύστες πάντως δεν θα τις έλεγα! Περιμένω πώς και πώς να δω το Χερσπρέι...αυτό μόνο επιτρέπουν οι υπηρεσίες μου :(

celsius33 said...

δεν προλαβαίνω ρε γαμώτο καθημερινές, είδα όμως το ντοκιμαντέρ για την Annie Leibovitz .Περιμένουμε να μας πεις ποιες σου άρεσαν. ΣΚ ελπίζω να δω κάτι .

Anonymous said...

@xipaki
ΑΙΣΧΟΣ ! ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ "ΝΤΙΒΑΡΕΙΣ" ΛΙΓΟ. ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΕ MULTIPLEX ΜΕ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩ Ο-Λ-Α ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ( ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ).

basik-ly said...

Genocide, suicide...

Παιδιά σηκωθείτε να... ακούστε το νέο άλμπουμ της Joni Mitchell. Τι να κάνουμε; Καθείς εφ' ω ετάχθη!
Αριστούργημα. Λέγεται Shine.

Anonymous said...

Ωραία η περιγραφή. εγώ μπόρεσα μονάχα να δω στο Δαναό το Pas douce ( Χαριστική Βολή ) που δε μου πολυάρεσε και σήμερα τα "Κουτιά" με τη Jane Birkin.

Καλημέρα

DREAM ON FUCKERS said...

paranoid park
skateboarder μόνος, όχι δολοφόνος :)
ο διευθ. φωτογραφίας του kar-wai.


φιλί, το κορίτσι -ρομπότ