Sunday, September 23, 2007

Ενας γαιδαρακος που τον φωναζουν Σκεύο


Ο Σκεύος ειναι ο νεος φίλος που απέκτησα σ' αυτο το ταξίδι.
Κάθε πρωι περνώντας για να παω στην ακτή, τον προσπερνούσα με αδιαφορία κι αυτος αρχιζε να ...γκαρίζει τόσο πολύ ,μέχρι που επαιρνα τη στροφη και χανόμουν απο το οπτικο του πεδίο. Τελικά έμαθα πως αυτό που μου ζητούσε ήταν κάτι πολύ απλό. Επρεπε μόλις συναντούσα το βλέμα του ,να του φώναζα:
-Καλημέρα Σκεύο.
(απο το Σκευοφύλαξ που είναι το βαφτιστικό του)
Κι ετσι κάθε πρωί τον χαιρετούσα,κι αυτος κουνούσε την ουρά του, εγνεφε με την κεφάλά του λίγο πρός τα δεξιά, σα να μου έλεγε "πρός τα κει να πας" και συνέχιζε τον ρευμασμό του σιωπηλά. Ουτε γκαρίσματα ούτε τίποτε.
Σαν τους ανθρώπους. Που ζητάνε απλά μια καλημέρα. Ενα χαμόγελο. Μια διάθεση να τους προσέξεις. Να μη τους προσπερνάς χαμένος στο δικό σου κόσμο. Γιατι η φυση και τα ζωντανά της εχουν ανάγκη την επικοινωνία. Μονο οι άνθρωποι απο την πολυ επάρκεια προφανως, δεν εχουμε τετοιες ανάγκες. Φανταζομαι τι θα γινότανε αν καθε πρωι στη Πανεπιστημίου γκαρίζαμε σ ολους αυτους τους βιαστικους που μας προσπερνουν με τα μαυρα γιαλιά και τα βιαστικα βήματα...
-Καλημερα Σκευο!
-Καλημερα Αθήνα!
-Καλημέρα σε όλους

9 comments:

Alex A. said...

Καλημέρα και σε σένα, Etalon! Ίσως οι καταστροφές που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι να μας κάνουν να λέμε πιο ουσιαστικές καλημέρες, όπως οι Νεοϋορκέζοι μετά την 9/11.

Μου έφτιαξες το κέφι πρωί-πρωί.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Και όπως έλεγε παλιά η Χαρούλα
μια καλημέρα είναι αυτή, πες την κι ας πέσει κάτω...
Τις καλημέρες μου

xipasmenos said...

Καλημέρα εταλόν, δοκίμαστε μια φορα να πειτε καλημερα σε εναν άγνωστο στο δρόμο και θα δείτε πως θα σας κοιτάξουν, καμία σχέση με τον γαιδαρο...το εκανα μια φορα και με κοίταζαν λες και ημουν αλιεν....

Anonymous said...

ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ! ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΚΕΥΟ, ΤΙ ΣΚΕΥΟ ? ΣΚΕΤΟ ΣΚΕΥΟ Η' "ΣΚΕΥΟ" ΗΔΟΝΗΣ ? ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ pavlo ΜΟΥ, ΤΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Η ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝ-ΑΔΙΚΟ ? ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ pavlo.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
ΦΙΛΙ.

Anonymous said...

ΥΓ1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
ΥΓ2. ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

xipasmenos said...

@ μυδείας-μυκάλης. Ντιβάρεις δηλαδή;

Anonymous said...

@xipaki
ΕΓΩ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ Μ' ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ.

etalon said...

φιλοι?
με εκανες και γελασα...

Anonymous said...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΕΖ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ. ΚΑΘΟΤΙ "ΝΤΙΒΑΡΩ" ΚΙΟΛΑΣ.
ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΔΕΝΤΡΑ, ΑΙΓΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΩ.
(ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ).
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ.
ΦΙΛΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.