Thursday, November 29, 2007

El Cielo dividido





Κυκλοφόρησε κατ’ ευθειαν σε dvd με τον τίτλο «Αχτίδα Ελπίδας», μια ιστορια αγαπης, δυο αγοριων από το Μεξικό. Στο Βερολίνο πήρε το βραβειο της Fipresci. Αξίζει, να μην την προσπεράσετε όταν την δειτε στο ραφι του βιντεοκλάμπ.Μη ντραπείτε, είναι μια εξαιρετική και ποιητική προσέγγιση ανταξια του "Ενας Αντρας μια Γυναικα" του Κλόντ Λελούς , 40 χρόνια μετα. Το ακατανόητο και το αδιεξοδο της ερωτικής επιθυμίας. Χωρίς πολλά λόγια...όπως αρμόζει στους μεγάλους έρωτες. Η σκήνη που ο ενας ήρωας συνειδητοποιεί την φύση του, την ώρα της διδασκαλίας , μεσα απο τον Αριστοφάνη, μόνο πικρά χαμόγελα θα σας φέρει, γιατι αυτο συμβαίνει σε ενα δημόσιο σχολείο του Μεξικού, αλλωστε την Ελλάδα έχουμε τον Αδωνι Γρηγοριάδη να φυλάει τα ιδεώδη, υψηλά. Εξοχο-Ποιητικό-Αληθινο και τοσο κοντα στη δικη μας ψυχοσυνθεση φιλμ που μας βοηθα να δουμε με αλλο ματι τη διαφορετικότητα, σε μια εποχη που αυτο που αναζηταμε όλοι, ειναι αποδοχή κι αγάπη.

4 comments:

Anonymous said...

apodoxi k agapi...oloi ta zitoun, kaneis den ta dinei...eidika ws paketo. emena pali k mono i agapi tha mou arkouse. oligarkis, e???

ΠΑΥΛΟΣ said...

Θα ψάξω να το βρω.

Καλό βράδυ.

cobden said...

Καλό φαίνεται...Χαμός γίνεται από gay ταινίες στο εξωτερικό, και στην Ελλάδα το πολύ πολύ να βγουν σε dvd.Δε μιλάω καν για την εγχώρια παραγωγή...

ολα θα πανε καλα... said...

Αποδοχή κι αγάπη...Ό,τι πιο σημαντικό,φίλε μου,πόσο δίκιο έχεις!