Sunday, August 26, 2007

TRAGEDY, DEATH, MOURNING, PAIN & SORROW

12 comments:

pavlos said...

Ο πόνος μου τέλειωσε.
Τα δάκρυα στέρεψαν.
Καλώς ήρθες οργή.
Καλώς ήρθες θυμέ.

elen said...

Συγκλονιστικό
..

basik said...

Έχω βάλει να ακούω ήδη το Ash Wednesday του Elvis Perkins.

Τριήμερο πένθος, λέει. Μήπως εννοεί ΑΝΑ τριήμερο;

Πυγμαλίων said...
This comment has been removed by the author.
Πυγμαλίων said...

Τι να γραψω πια που να μην ακουγεται μελο;;;

Δεν ξερω...

Anonymous said...

Il n' y a pas des mots ....

aris said...

shhhhhhhhhhhhhhhh..........


be quit..........

greece is dead ....................

there's nothing to do...........

just be quit......

greece is over

please be carefull....

take care of valia kalda national park..

my homeland.....

still alive.....

for how long?

i'm afraid

shhhhhhhhhhhhhh....

Anonymous said...

Εγκλημα διακομματικό
Της Ιωαννας Καρυστιανη*

Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται. Μάθαμε τη γεωγραφία του αφανισμού. Ακούσαμε τηλεδημοσιογράφους να ενθαρρύνουν τη δυστυχία του κόσμου. Ακούμε πολιτικούς συγκλονισμένους από τις ανθρώπινες απώλειες. Δε μας αρκεί. Η καταστροφή δεν εξιλεώνεται με το βαρύ πένθος, ούτε με την επούλωση των πληγών. Πολιτικοί και πολίτες πρέπει να γυρίσουμε αμέσως τη σελίδα και να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σοβαρότητας.

Με τόσους νεκρούς, με καμένη την Πελοπόννησο, και μισοκαμένες πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, δεν με ενδιαφέρουν πια οι εκλογές και το χειρότερο, δεν εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιο κόμμα, ότι μπορεί να σώσει ό,τι απομένει και να δρομολογήσει θαρραλέες πρωτοβουλίες για το μέλλον. Το έγκλημα είναι διαχρονικό και διακομματικό και λέγεται ανοχή και παράδοση σε συμφέροντα μεγάλα ή μικρά. Να μη δω λοιπόν, κανένα τηλεοπτικό σποτ, που να ποντάρει στα εκλογικά ταμεία. Φοβάμαι ότι η φωτιά τρομάζει τους πολίτες, αλλά οι πολιτικοί τρομάζουν κυρίως με το πολιτικό κόστος. Ξέρουμε τους υπεύθυνους και δεν πρέπει να τους χαριστούμε.

Αλλά τώρα, προέχει να πάρουμε κουράγιο από μια γενναία απόφαση της Πολιτείας. Ισως μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι η μόνη λύση για να αναλάβουν τα κόμματα από κοινού και άμεσα την ευθύνη της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, με τα χιλιάδες παραθυράκια που μπάζουν φωτιά. Τέρμα οι ύποπτοι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, τέρμα οι αυθαίρετες βίλες, τέρμα τα νταμάρια και τα μπαζωμένα ρέματα, τέρμα τα πολιτικά παιχνίδια με τις υπηρεσίες. Θα είναι η ελάχιστη οφειλή στη μνήμη όσων χάθηκαν. Και μια απόδειξη που τόσο την έχουμε ανάγκη, ότι επιτέλους βάζουν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το παραταξιακό.

* Η Ιωάννα Καρυστιάνη είναι συγγραφέας.

alienlover said...

δεν έχω λόγια...

Anonymous said...

πρωτοβουλία απο bloggers
Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Cinestef said...

Έχω μείνει άναυδος λέμε...

Seven Films said...

πολυ καλο!