Wednesday, July 4, 2007

Εξωστης Οι καλύτερες ταινίες της Χρονιάς 25

Παναγιώτης Κιούσης

1. Sugartown - Οι Γαμπροί του Κίμωνα Τσακίρη/ Για τα σαρδόνια τελετουργικά αποκαλυπτήρια του θλιβερού αληθινού προσώπου της ελληνικής επαρχίας.
2. Little Miss Sunshine των Τζόναθαν Ντέιτον & Βάλερι Φάρις/ Για τον ανάλαφρο, μειδιάζοντα τρόπο με τον οποίο μπήγει το μαχαίρι στο κόκαλο της αμερικάνικης κοινωνίας.
3. Η κληρονομιά (Arven) του Περ Φλι/ Για τη συνταρακτική ανάδειξη της συναισθηματικής φτώχιας του υλικά πλούσιου σύγχρονου ανθρώπου.
4. Τα παιδιά των ανθρώπων (Children of men) του Αλφόνσο Κουαρόν/ Για την εφιαλτικά επίκαιρη και εύστοχη δυστοπία ενός μέλλοντος που δεν φαντάζει και τόσο μακρινό.
5. Το νεκρό κορίτσι (The dead girl) της Κάρεν Μόνκριφ/ Για το ενορατικό ζωντάνεμα ενός σκιώδους κόσμου ζωντανών - νεκρών που στοιχειώνει τα όνειρά μας.
6. My Super Ex-Girlgfriend του Άιβαν Ράιτμαν/ Για το κεφάτο και σπιρτόζο παιχνίδι με τα στερεότυπα της σύγχρονης "μάχης των φύλων".
Και τέλος, εκτός κάθε συναγωνισμού και κατηγοριοποίησης, το επικό video-blog του Νίκου Αλευρά "Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος", μια ολοκληρωμένη, φευγάτη και καρναβαλική πρόταση για την έξοδο του κινηματογράφου από την κρίση...

1 comment:

relative_stranger said...

Δυο πράγματα

1. Πόσες φορές μέσα στο χρόνο θα βγάζουμε λίστα με τις αγαπημένες μας ταινίες. Εγώ προτείνω το Δεκέμβριο...

2. My super ex girlfriend γουατ δε φακ;