Sunday, July 22, 2007

SYNCH 07 προτάσεις για Δευτερα & Τρίτη



Keene – GR SALONICA
δευ 23 ιουλ 2007
21:00
Aμφιθέατρο 984

Οι Keene είναι ένα οπτικοακουστικό project που πήρε ζωή μέσα στο 2005 από τον Δημήτρη Μητσιόπουλο ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε στο project και ο Κώστας Γιαζλάς. Μετά από μια περίοδο πειραματισμού και μερικές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με το όνομα Non Analogue Treatment, οι Keene κατέληξαν σε κάποιες συνθέσεις τις οποίες και επεξεργάστηκε ο Χάρης Μάρτης, για να τις φέρει στη μορφή που αποτυπώνονται και στο άλμπουμ. Η μουσική των Keene μπορεί σε σημεία να παραπέμψει στη σκοτεινή αισθητική της 4AD στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του 80, τις βαθιές ambient ατμόσφαιρες του Biosphere, τις σουρεαλιστικές αποκλίσεις των Coil ή τις κοσμικές αντηχήσεις του kraut rock. Τον Μάιο κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους υπό τον τίτλο The River And The Fence μέσω της Poeta Negra.

Dread Astaire – GR SALONICA
τρι 24 ιουλ 2007
20:45
Τέντα

Xαοτικοί, θορυβώδεις, οι Dread Astaire ψοφάνε να ακουστούν. Ωστόσο επέλεξαν να στήσουν την προσωπική τους δισκογραφική ετικέτα Fuzzie, προκειμένου να κυκλοφορήσουν μια σειρά βινυλίων σε μια εποχή κυριαρχίας του iPod. Δε σέβονται κανένα εκφραστικό όριο, μιξάροντας blues, punk, θόρυβο, ψυχεδέλεια, kraut, αυτοσχεδιασμό και ό,τι άλλο χωράει ο νους σου. Όσο δύσκολο και αν είναι να ορίσεις την πολιτιστική προέλευσή τους, μπορείς αναμφίβολα να τους εγγράψεις σε ένα ιδίωμα: Rock'n'roll. Καθαρόαιμο. Το πρώτο δεκάιντσο του τρίο, Hipbeat /Bassassination, κυκλοφόρησε έπειτα από μόλις έξι συναυλίες, το νέο διπλό 7’’ ΕΡ Take Time To Hate Me, κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και επιβεβαιώνει ότι οι Dread Astaire ήρθαν για να μείνουν.

Μúm – IC
τρι 24 ιουλ 2007
20:45
Αυλή

Από το 1998 που σχηματίστηκαν, οι Μúm έχουν πλάσσει μια πολύχρωμη, διαθλαστική και τελικά παραμυθένια εκδοχή της electronica. Οι παιχνιδιάρικες, κρυσταλλένιες μελωδίες τους και η ανάμειξη αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας δημιουργούν ένα μαγευτικό περιβάλλον στο οποίο βυθίζεσαι ασυνείδητα και ολοκληρωτικά. Η πρώτη κυκλοφορία τους, ένα 10" με το συγκρότημα Spúnk βγήκε στο φως το '98, ενώ ακολούθησε το γνωστό ντεμπούτο άλμπουμ στη Morr Music υπό τον τίτλο Yesterday Was Dramatic, Today Is ΟΚ, κερδίζοντας ενθουσιώδη σχόλια από τον διεθνή Tύπο. Τον Νοέμβριο του 2001 σειρά είχε ένα remix project, το Please Smile My Noise Bleed ενώ τον Μάιο του 2002 η μπάντα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη FatCat και να κυκλοφορήσει το Finally We Are No-One. Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος με την FatCat, το Summer Make Good κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2004, υποστηριζόμενο από δύο σιγκλς, το Nightly Cares και το Dusk Log. Μέσα στο 2006, ηχογράφησαν ακόμη ένα νέο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τη FatCat. Πρόκειται ουσιαστικά για τον διάδοχο της κυκλοφορίας Peel Sessions που ηχογράφησαν οι Μúm το 2002 για λογαριασμό του BBC. Οι Μúm αποτελούνται από τους ιδρυτές Gunnar Örn Tynes και Örvar Þóreyjarson Smárason ενώ για τις περιοδείες και την ηχογράφηση το line-up έχει επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει και τους Ólöf Arnalds (βιολί, βιόλα, φωνητικά), Eiríkur Orri Olafsson (τρομπέτα, moog), Hildur Gudnadottir (τσέλο, φωνητικά), mr.Silla (φωνητικά) και τον Φιλανδό Samuli Kosminen (ντραμς, κρουστά).

1 comment:

Anonymous said...

SIGA TOUS MALAKES!