Wednesday, October 17, 2007

BOOKER 2007



Anne Enright
«The Gathering»
Το βιβλίο διηγείται την ιστορία εννιά παιδών της οικογένειας Χέγκαρτι που μαζεύονται στο Δουβλίνο για την κηδεία του αδελφού τους Λίαμ για να ξαναζήσουν ένα σκοτεινό μυστικό της παιδικής του ηλικίας.
«Θεωρήσαμε ότι το βιβλίο είναι πολύ δυνατό, αλλά και δυσάρεστο, και αρκετές φορές οργισμένο»
Χάουαρντ Ντέιβις
Η 45χρονη συγγραφέας τόνισε σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό πως το πνευματικό της έργο θα μπορούσε να είναι δακρύβρεχτη ταινία του Χόλιγουντ. «Όταν οι αναγνώστες παίρνουν το βιβλίο μου ίσως να θέλουν μια χαρούμενη ιστορία που θα τους διασκεδάσει. Σε αυτήν την περίπτωση ας μην το διαβάσουν»
Η Anne Enright γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1962 στο Δουβλίνο και από ότι φαίνεται συνεχίζει την παράδοση της ιρλανδικής πεζογραφίας των Iris Murdoch, Roddy Doyle και John Banville, επίσης βραβευμένων με booker.
Σπούδασε δημιουργική γραφή με τους Malcom Brandbury και Angela Carter στο University of East Anglia και για έξι χρόνια εργάστηκε ως τηλεοπτικός παραγωγός και διευθύντρια του RTÉ στο Δουβλίνο.
Η αποκλειστική ενασχόλησή της με τη συγγραφή αρχίζει το 1993, και από τότε έχει εκδόσει πολλά δοκίμια, διηγήματα και μυθιστορήματα:
«The Portable Virgin» (Secker and Warburg 1991)
«The Wig My Father Wore» (Jonathan Cape 1995),
"What Are You Like?» (Jonathan Cape 2000)

2 comments:

celsius33 said...

merci etalon για την ενημέρωση , πάμε και για τα πούλιτζερ :)

Αλεξάνδρα said...

Δεν την ήξερα οπότε σε ευχαριστώ πολύ