Sunday, March 23, 2008

με αφορμη ενα αρθρο του Δημοσθενη ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ το Σαββατο στα ΝΕΑ



(foto: kaltsovrakos)

Αλκέτας,

Άλκιμος,

Αντίγονος,

Βερενίκη,

Δρύκαλος,

Εύξεινος,

Θεόκριτος,

Ηρακλείδης,

Κλεαγόρας,

Λέανδρος,

Λυσανίας,

Μένανδρος,

Νικόστρατος,

Ξενοκράτης,

Πευκόλαος,

Πρόξενος,

Πιερίων,

Τέλλος,

Φίλιστος,

Φιλώτας


Αυτά είναι 20 ενδεικτικά ονόματα από τα 73 που βρέθηκαν από τον καθηγητή Ανδρόνικο στις 8.11.77, 31 χρόνια πριν, σε επιτύμβιες στήλες στην Βεργίνα κι αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και ιστορικά.Πόσους φίλους, γνωστούς συμμαθητές έχουμε με αυτά τα ονόματα? Κι η Εκκλησία που τώρα κόπτεται για την ελληνικότητα της περιοχής είναι άμοιρη ευθυνών, όταν για χρόνια αρνιότανε να βαφτίζει τα παιδιά ,με όνομα που δεν ήταν στη λίστα των χριστιανικών? Κι η πολιτεία που ανεχότανε τα νάζια των θειων πάτερων είναι άμοιρη αυτών των γεγονότων άραγε?
Τότε πρέπει να μάθουν ότι το 50% των γειτόνων ονομάζονται Αλέξανδρος κι αυτό έγινε τα τελευταία 50 χρόνια. Εμείς αρκούμασταν στα Σάκης, Μάκης, Τάκης και Σούλης, χωρίς ίχνος ντροπής που προσαρμόσαμε την ιστορική μας ταυτότητα στα μικροαστικά μας μέτρα.
Είναι αργά πια για αντιδράσεις. Είναι καιρός για μάθηση, γνώση, αυτοκριτική και επιστροφή στον ιστορικό μας κοσμοπολιτισμό, κι όχι στην μοναξιά του ανάδελφου έθνους.
Οι ίδιοι ακριβώς κύκλοι θεωρούν πορνεία το σεξ έξω από τον γάμο. Στα παράθυρα της τηλεόρασης, χωρίς ίχνος ντροπής. Ε αρκετά έκαναν. Ας ασχοληθούν με τα δικά τους βιλαέτια. Αρκετά!
(κι ακόμα δεν άρχισανε οι πυρκαγιές)

9 comments:

ΕΥΟΙ! said...

στο κοινωνικό λεξικό μου,
λήμμα "παππαδαριό",
βρίσκω: προδοτική κι ανθελληνική φάρα από μαύρους ρασοφόρους που λυμαίνονται τις εθνικές κι ατομικές μας συνειδήσεις επ' αμοιβή δημοσίου υπαλλήλου, με εξουσίες δουλικά παραχωρημένες από τους πολιτευτάδες (άλλη φάρα, δεν θέλεις να ξέρεις τι λέει γι' αυτούς το λεξικό μου!)
α,σου μιλάει μια πόρνη κατ' εξακολούθηση!!!
ερώτηση κρίσεως: τα παππαδοταμεία των παππαδοσυντάξεων τ' άγγιξε ποτέ κανείς ή μήπως δε βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη και γι' αυτό μας στοιχειώνουν?

ΠΑΥΛΟΣ said...

Πες το σύμπτωση, αλλά την τελευταία φορά που πήγα Θεσααλονίκη, έτυχε στην επιστροφή να φέρω μαζί μου μια αρχαιολόγο την Α.Κ. η οποία υπήρξε μαθήτρια του Ανδρόνικου και στο πλευρό του τα τελευταία 13 χρόνια και πιάσαμε συζήτηση για την Βεργίνα και συγκεκριμμένα για αυτή την στήλη.
Καλό βράδυ

Aντώνης said...

Τα πε κι ο Σολωμός.. "το έθνος να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές" αλλά κι αυτόν πόρνο θα τον βγάλουν καμιά μέρα οι Άνθιμαραμένοι

celsius33 said...

καλά τα λες, έτσι είναι οι παπάδες δυστυχώς, τι όμορφα ονόματα είναι αυτά, θα θελα να με λέγανε Τέλλο. Να το συνδύαζα με το Γουλιέλμο να δείχνω ευρωπαίος χαχα. Παράξενη ράτσα έταλον, κουτρουβαλάμε μεταξύ μας.

Antoine said...

Δεν αντιδρούμε όμως! Πρέπει να κάνουμε πράξεις τα λόγια μας και να δείξουμε τη διαφορά μας!

Είδωλο said...

Εγω την εκκενωνω και τωρα

Madame de la Luna said...

Μου άρεσαν οι μουσικές σου, τα κείμενα, όλα! Οι ασθμαίνουσες, φλεγόμενες, απαιτητικές λέξεις σου. Σαν να ξανάκουσα στο cd, το "Τέλσον" των Στέρεο Νόβα...

Ευτυχία said...

εξαιρετικό πόστ!

βρέθηκα στο blog σου από καραμπόλα αλλά τελικά θα ξανάρθω!

αλοίμονο με τα ονόματα...δίκιο έχεις.

Anonymous said...

νομίζω ότι το θέμα των ελληνικών ονομάτων είναι παντελώς άσχετο με το ζήτημα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης. ας μη δημοκοπούμε.