Saturday, March 1, 2008

Αναδημοσιευση απο το OldBoy

Αντιγράφω απο το Old Boy

Το Ντίμερ
Υπάρχει ένα δημοσιογραφικό-πολιτικό-επιχειρηματικό οικοσύστημα που παίζει νυχθημερόν το εξουσιαστικό του παιχνίδι. Καταλυτική σημασία στο παιχνίδι αυτό, που θα μπορούσε να ονομαστεί και «οι κυνηγοί του κρυμμένου σκελετού», είναι η ανεύρεση αληθινών, αληθοφανών ή και εντελώς ψεύτικων σκελετών στην ντουλάπα του άλφα πολιτικού, του βήτα επιχειρηματία, του γάμα ανταγωνιστή δημοσιογράφου. Λογικό κι επόμενο ήταν το παιχνίδι αυτό να μην αφήσει αναξιοποίητο τον χώρο των μπλογκ και να παιχτεί σ' αυτόν με πολύ πιο χύμα κανόνες. Ακριβώς επειδή για το παιχνίδι αυτό η ανωνυμία δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πρώτης τάξεως μέσο για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου.
Το πρόβλημα δεν είναι ο ύποπτος κόσμος των ανώνυμων μπλογκ. Ο ύποπτος αυτός κόσμος μια χαρά λειτουργούσε, αφού η ανωνυμία τον απελευθέρωνε ψυχολογικά για να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που ίσως δίσταζε να εκφράσει με όνομα κι επίθετο.
Το πρόβλημα είναι το ύποπτο δημοσιογραφικό-πολιτικό-επιχειρηματικό οικοσύστημα που είδε φως και μπήκε.
Και που αφού μπήκε και τα έκανε χάλια, τώρα θέλει να μας κλείσει και το φως ή έστω να ρυθμίσει την έντασή του.

2 comments:

ΕΥΟΙ! said...

είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να εμποδίσεις τα παράσιτα απ' το να διαβρώνουν τον υγιή -έστω αυτόφωτο- κορμό.
για ακόμη μια φορά τα ετερόφωτα εξαπλώνουν την ανεπάρκειά τους, όλοι οι -ίσκοι των τυχαίων επιτηδευμάτων, να χορτάσουν τη λαιμαργία τους για αυθεντικότητα κι ακεραιότητα που δε διαθέτουν, δαιμονοποιώντας ό,τι ποθούν περισσότερο: τη δημιουργική δύναμη, την ανένταχτη σαρωτική ροπή, πολλών ατομικοτήτων που συμπλέουν...
κόλαση,
είμαστε μαθημένοι...

Anonymous said...

den nomizw oti exei na fovithei kaneis tipota i oti tha allaksei kati. oi typoi pou eneplakisan stin istoria fainontai kapws asteioi, an kai den exw parakolouthisei oles tis ekselikseis. pantws texnologika einai oloi toso vathia nyxtwmenoi pou den prokeitai na ginei tipota. edw sto utube ta video pou ekseutelizoun tin astynomia i to strato dinoun kai pairnoun, ta blog vrikan??